Een kip én ei verhaal

Microbiële reiniging in de pluimveehouderij: Terugdringen van stof, ammoniak en geur is een belangrijk thema voor de pluimveehouderij in het dichtbevolkte NederlandMilitex en duurzaamheid

Het is bewezen dat Militex een voortdurende verbetering  laat zien, op het gebied van duurzaamheid! Wij vinden dat duurzaamheid een zeer belangrijke kwestie en doen er dan ook alles aan om onze footprint zo klein mogelijk te maken.Schoonmaak Vakdagen

Op dinsdag 25 september en woensdag 26 september 2018 was de eerste editie van het nationale evenement voor iedereen binnen het schoonmakergilde, de Schoonmaak Vakdagen in Houten. Uiteraard was Militex daar ook aanwezig. Militex en veehouderij

Gezondere bedrijfsvoering in de veehouderij. Ook hier is Militex partner in de ontwikkeling en productie van innovatieve reinigingsmiddelen concepten. 

V.l.n.r.  Herman Benjamins (Animal Life Plus), Carola Schouten, Erwin van den Eijnde (mede-eigenaar Militex), Jannes Janssen.

 

Gesprek Animal Life Plus met minister Schouten

Op zaterdag 10 maart 2018  werd in Hardenberg de Noaberschapsaward 2018 bekend gemaakt.  Na afloop van de prijsuitreiking was er tijd voor een gesprek van Animal Life Plus met minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,  Carola Schouten en  Jannes Janssen – wethouder te Hardenberg.

 

Het continu stalreinigingsconcept op basis van microbiële reinigingsmiddelen voor de veehouderij ‘Microbalans’ werd toegelicht aan de minister. Microbalans is een project van Animal Life Plus;    een joint venture van Militex en diverse anders stakeholders in de agrarische sector. 

Het Microbalansconcept wordt toegepast door boeren in de strijd tegen fijnstof en ammoniak in stallen.  Vanwege de alsmaar strenger wordende eisen in de veehouderij en druk vanuit de samenleving, bestaat er veel belangstelling. voor deze innovatieve aanpak.

________________________________________________________________________________________

 


Militex viert 70-jarig bestaan

"Onze visie is vooral gericht op de toekomst, maar het is natuurlijk wel heel bijzonder: 70 jaar! Tegenwoordig zijn er maar weinig bedrijven die een dergelijk jubileum kunnen vieren!"
Directieoverdracht

Vanaf 1 december 2017 vormen Dennis Koekenbier en Guus Ploeger gezamenlijk die nieuwe directie van Militex. Zijn nemen de verantwoordelijkheden over van de zittend algemeen directeur Fred Homburg, die de pensioengerechtigde leeftijd nadert.WC-papier: voor- of achterlangs?

"Moet het wc-papier voor- of achterlangs hangen?" Bij het bepalen van de juiste wc-papieroriëntatie zijn er veel zaken waar rekening mee gehouden moet worden gehouden. Maar voor veel mensen is de wc-papierrichting een kwestie van identiteit, leefstijl en uiteraard voorkeur.Wereld Toilet Dag

Zondag 19 november was het Wereld Toilet Dag. Het doel van deze dag is om media, bedrijfsleven, hulporganisaties en consumenten samen te brengen, aandacht te vragen en iedereen in actie te krijgen. Bijna 2,5 miljard mensen beschikken namelijk niet over normale sanitaire voorzieningen. Hierdoor sterven jaarlijks 800.000 jonge kinderen aan diarree; dat zijn 2.200 kinderen per dag, zo'n 70 volle schoolklassen per dag! Met schoon drinkwater, zeep, toiletten en informatie zijn deze kinderen simpel te redden.Opslag en transport tijdens de herfst en winter

Tijdens de winter, maar soms ook al tijdens de herfst, kunnen de buitentemperaturen vaak flink dalen ( vooral 's nachts). Dit kan een nadelig effect hebben op uw producten.van dop tot knikkertegel

Begin oktober ontvingen de groepen 1 t/m 4 van de Panta Rhei in Beverwijk een gastles van Pastic Circle. Door gezamenlijk doppen in te zamelen die later omgesmolten worden tot een knikkertegel, wordt op een creatieve manier bewustzijn bij een jonge doelgroep gecreëerd en beloond met een uniek cadeau.Hoe vaak maak jij je mobiel schoon?

Zondag 15 oktober jl. was het 'Global Handwashing Day': met als doel mensen bewust te maken van het belang van goede handhygiëne. In aanloop op deze dag deed Essity een onderzoek naar de hygiëne van onze mobiele telefoons. En daaruit blijkt dat zeker een derde van de Nederlanders zijn/haar mobiel bijna nooit schoonmaakt!bezorg-sushi: 31% teveel bacteriën

Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat op bijna een derde van de sushi verzorgd door bezorgrestaurants.spoelen zorgt voor een vieze vaat

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom er nog voedselresten achterblijven aan de borden die net uit de vaatwasser komen? Het kan goed zijn dat dit veroorzaakt wordt door het voorspoelen van de vaat. Het lijkt tegenstrijdig, maar voorspoelen kan de oorzaak zijn dat de vaat vuiler uit de vaatwasmachine komt, niet schoner. Dat geldt voor borden, glazen, pannen, en ook bestek.urine in het zwembad

Plassen in het zwembad is 'not done'. Toch lijkt nog steeds niet iedereen zich aan deze ongeschreven regel te houden, zeker niet tijdens de zomervakantie. Is dit vies?meer bezetting, meer schoonmaak?

Hoe meer mensen gebruik hebben gemaakt van een ruimte, hoe meer vervuiling. Dit is in de schoonmaakbranche een algemeen geaccepteerd uitgangspunt. Logisch toch? Als je wegblijft van aannames en het echt gaat onderzoeken, blijkt dit echter niet zo logisch.militex magazine 5: hij ligt weer voor u klaar!

Woensdag 12 juli jl. is de nieuwste uitgave van de Militex nieuwsbrief - het Militex Magazine - weer verstuurd aan alle belangstellenden. Ook deze editie staat weer bomvol nuttige informatie en voordeel.

Militex Magazine 5


Militex Schoonmaaktourdag 2017

schoonmaaktourdag 2017

Mede dankzij gastheer Johan Willems en zijn Weska-team kijken collega's Guus Ploeger en Dennis Koekenbier met veel plezier terug op de Schoonmaaktourdag 2017. Vrijdag 16 juni jl. namen zij deel aan een prima tourdag door het oer-Hollandse landschap met een leuke groep toerders. Hiervoor hadden zijn de Porsche-cabrio van oud-collega Jan Hartman geleend.aise logo op uw private label

Militex beschikt al enige tijd over het AISE logo op alle Militex producten, doordat we zijn toegelaten tot het Charter voor Duurzame Schoonmaak. Hiermee bevestigen wij opnieuw duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben staan.

 

Uiteraard is het ook mogelijk om dit logo op elk private label te plaatsen. Onze partners hoeven zich enkel te registreren. En om deze registratie te vereenvoudigen, hebben wij een duidelijk stappenplan ontwikkeld.

Militex AISE certificaat private label


Militex omzetgroei schoonmaakbranche

2017: 4,5% omzetgroei voor de schoonmaakbranche

"De Nederlandse economie groeit de komende jaren verder. Dit bevordert de bedrijvigheid waar de schoonmaakmarkt van profiteert. Het volume blijft echter wel onderhevig aan structurele negatieve ontwikkelingen. Zo wordt er meer thuis gewerkt waardoor er minder kantoorruimte nodig is. Ook drukt een efficiënter gebruik van de bedrijfslocaties het aantal m2 bedrijfsruimte. Tenslotte zet de overheid haar inbestedingsbeleid voort. Op de langere termijn is de groei van het schoonmaakvolume daarom beperkt." Aldus de ABN AMRO. Toch verwacht deze bank een omzetgroei van 4,5% voor 2017.herinnering: vanaf 1 juni alleen nog clp labels

Vanaf 1 juni 2017 is er definitief een streep gezet door de oude oranje gevaarsymbolen op alle verpakkingen en labels van o.a. reinigingsmiddelen.

Militex alleen CLP etiket


Militex cijfers en trends schoonmaakbranche

cijfers en trends binnen de schoonmaakbranche

De Rabobank verwacht dat voor 2017 het volume in de schoonmaakbranche stabiel blijft (daling van -1% tot groei 1%). Ondanks de aantrekkende economie zal de druk op de hoeveelheid schoon te maken vierkante meters aanhouden, dit als gevolg van de trend van Het Nieuwe Werken.gebrek aan hygiëne irriteert collega's

Een collega die zijn handen niet wast na het toiletbezoek en vervolgens zijn vingers weer op zijn toetsenbord zet, een snotneus die met de mouw wordt afgeveegd en volgesnoten zakdoekjes die rondslingeren op de werkvloer. Het gebrek aan persoonlijke hygiëne wekt bij heel wat collega's irritatie op.

Militex irritatie collega's gebrek aan hygiëne


Militex RadboudUMC stopt handen geven

ziekenhuis is gestopt met handen geven aan chirurgiepatiënten

Chirurgiepatiënten van het RadboudUMC in Nijmegen krijgen geen hand meer van artsen en verpleegkundigen. In plaats daarvan gaat al sinds een jaar de hand zwaaiend in de lucht of volstaat een knipoog.het dak ging eraf bij militex!

De afgelopen weken is het oude dak van de Militex productiehal eraf gehaald en vervangen voor een nieuw exemplaar, inclusief lichtstraat!

 

Het resultaat mag er zijn: betere daglicht-toetreding, betere isolatie en daardoor een prettigere werkomgeving. Door de inzet, toewijding en heel veel voor- en overwerk van de productieafdeling, hebben de Militex klanten geen enkele hinder van deze ingreep ondervonden; iedereen kreeg op tijd de bestelde producten. Een prestatie waar we trots op zijn!

Militex nieuw dak productiehal


EcoFactory SPRAY producten

ecofactory introduceert spray

EcoFactory, producent van professionele, effectieve reinigingsmiddelen uit IJmuiden, introduceert een nieuwe productlijn waarmee schoonmaken eenvoudiger, veiliger en sneller gaat. Met het pakket van vijf kant-en-klare sprayreinigers is het mogelijk elk gangbaar object snel en eenvoudig schoon te maken.